CONVOCATORIAS

CONVIVENCIA INTERRELIGIOSA ABRIL 2016Hola,

Como primera manifestación del diálogo interreligioso, las comunidades monásticas de León hemos querido unirnos en un diálogo "intercarismático"  para ofrecerte la posibilidad de conocer las diferentes espiritualidades de la vida contemplativa: Carmelitas Descalzas, Clarisas, Benedictinas, Concepcionistas, Agustinas Recoletas y Cistercienses.

Si estás interesada puedes escribir a este correo:

 e.benedictinas@hotmail.es


 Ánimo

PEREGRINACIÓN INTERRELIGIOSA
POR LA PAZ Y LA JUSTICIA SOCIAL:
“UN MUNDO DIFERENTES ES POSIBLE”
DEL 30 DE AGOSTO AL 6 DE SEPTIEMBRE DE 2015
6 etapas por el Camino de Santiago, 120 kilómetros,
desde el monasterio benedictino de San Benito de Sahagún (León)  al monasterio benedictino de San Salvador del Monte Irago, en Rabanal del Camino (León)
Ruta: El Camino francés en la provincia de León.
Fechas: Del domingo, 30 de agosto, al domingo, 6 de septiembre, de 2015.
Modalidades:
         Jóvenes: Desde los 18 años hasta los 25 años. Los menores de 18 años deben ir acompañados de algún adulto autorizado.
         Adultos: A partir de los 25 años.
Etapas: 6 etapas de unos 20 km. Se parte del Monasterio Benedictino de San Benito en Sahagún, provincia de León, hasta llegar al monasterio benedictino de San Salvador del Monte Irago en Rabanal del Camino (león).
Matrícula: Jóvenes: 40 euros. Adultos: 80 euros. En la matricula se encuentra incluido el pago de los albergues y coche de acompañamiento.
            La comida y los gastos de transporte corren de cuenta de los peregrinos. Se intentará contar con algún vehículo de ayuda.
Inscripción: Se deberá rellenar la ficha de inscripción adjunta y hacerla llegar a la organización antes del 30 de junio por cualquier medio postal o informático.
            El punto de encuentro será el Monasterio de San Benito de Sahagún. Se llega el domingo, día 30 de agosto, y se pasa el día en convivencia y conociendo el lugar. Al día siguiente empieza la peregrinacion.
ETAPAS
           
*Lunes, 1 de septiembre, primera etapa: De Sahagún al Burgo Ranero (17 km). Dirige, coordina y anima la etapa el grupo budista. 
*Martes, 2 de septiembre, segunda etapa: Del Burgo Ranero a Mansilla de las Mulas (19 km). Dirige, coordina y anima el grupo judío.
*Miércoles, 3 de septiembre, tercera etapa: De Mansilla de las Mulas a León, (18 km). Dirige, coordina y anima la etapa el grupo Cristiano.          
*Jueves, 4 de septiembre, cuarta etapa: De León a Villadangos del Páramo (21 km). Dirige, coordina y anima la etapa el grupo musulmán.
*Viernes, 5 de septiembre, quinta etapa: De Villadangos del Páramo a Astorga (24 km). Dirige, coordina y anima  la etapa el grupo de otras confesiones. 

*Sábado, 6 de septiembre, sexta etapa: De Astorga a Rabanal del Camino (20 Km). Dirige, coordina y anima la etapa el grupo budista.

*Domingo, 7 de septiembre: Estancia en Rabanal y final de la peregrinación. Dirige, coordina y anima el día el grupo cristiano. Encuentro con los responsables Anglicanos del albergue de esta localidad.

 Objetivos: Superar las fronteras de las distintas confesiones, ayudarse mutuamente en la renovación espiritual y dar un mensaje de paz y de cambio a un mundo meramente materialista.

Programa: Cada día tendrán lugar diversas actividades con una temática que se trabajará a lo largo del camino. Habrá tiempos de celebración, de compartir, de reflexionar, de tiempo libre, silencio... Se respetaran los tiempos de oración de cada confesión. 
            Se intentará contar con monjes y líderes espirituales de las distintas confesiones que pueden dirigir oraciones y reflexiones.

Convocan:

        -DIM (Diálogo interreligioso monástico)
       
 


PEREGRINACIÓN INTERRELIGIOSA
POR LA PAZ Y JUSTICIA SOCIAL

“UN MUNDO DIFERENTE ES POSIBLE”FICHA DE INSCRIPCIÓN

Nombre y apellidos:

NIF:

Año de nacimiento:

Ciudad:

Código Postal:

Teléfono:

Móvil:


Correo electrónico:


  Trabajo/Estudio:

Lo que me motiva a hacer la Peregrinación:Ingresos de la matrícula, hasta el 30 de junio, en la cuenta corriente: ES60 3058 0328 6328 1002 4873,
a nombre de: Diálogo interreligioso monástico.

Inscripciones por correo electrónico en:
alvareztejerina@telefonica.net (con los mismos datos).

Contacto: alvareztejerina@telefonica.net


IX Cursillo de Formación Interreligosa, del 01 al 05 de julio 2014 

A qui s’adreça: Principalment als monjos i monges compromesos en el diàleg interreligiós, però també a totes les persones que, sensibles a la saviesa univer­sal, els pugui interessar. 

Professors: 

Ignasi Boada: Doctor en Filosofia i llicenciat en Ciències Polítiques. És professor a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la URL. Professor d’Hinduisme a l’ISCREB. 

Carles Marcet: Jesuïta i membre de l’equip del Cen­tre d’Espiritualitat “Cova St. Ignasi” de Manresa. 

Maite Valls: Religiosa de Jesús-Maria. Llicenciada en Psicologia. Magisteri. Màster en Psicoteràpia Cognitiva, Constructivista i Sistèmica. Especialista en Orientació Educativa. Psicoterapeuta. 

Vicente Merlo: Doctor en Filosofia. Soci fundador de la "Societat d’Estudis Índics i Orientals" així com de l’“Associació Transpersonal Espanyola”. 


Temari: 

Bhagavad Gita: Ignasi Boada 

La meditació en el Cristianisme: Carles Marcet 

La meditació i la psicologia: Maite Valls 

Meditació en les religions d’Orient: Vicente Merlo. 


Allotjament: A l’Hostatgeria del Monestir, en habitacions individuals o dobles. 

En inscriure’s hom es compromet a respectar l’horari i l’ambient de silenci de l’Hostatgeria de Montserrat. 

Durada: Del dimarts, dia 1 de juliol, fins el dissabte, dia 5, a la tarda. 

Dimarts, dia 1: A les 10 h., rebuda i presentacions. A les 12.30, a les 15.15 i a les 16 h.: 

Conferències. Els altres dies les classes seran només als matins. Les tardes es podran dedicar al treball personal. L’horari preveu la possibilitat d’assistir als actes de culte de la Basílica de Montserrat 

Import del Curs: Matrícula i estada completa: 420 €. Posseïdors del Carnet d’Amics de Montserrat: 380 €. (Si el cost t’és excessiu parla’n en inscriure’t). 


PROGRAMA 

Dies 1-2: Bhagavad Gita: Ignasi Boada La Bhagavad Gita és un dels llibres més represen­tatius de l'hinduisme. Escrit en forma de diàleg, parteix de la lluita interna que experimenta el guer­rer Arjuna en comprendre que allò que ha de fer en la seva vida sembla que ja no tingui sentit. Krishna ajudarà el seu interlocutor a comprendre la seva realitat i el sentit dels seus actes d'una nova manera. És un text que al llarg de la història ha estat comentat i meditat per nombroses figures clau de l'Ín­dia, fins avui en dia. És, doncs, un text viu que se­gueix inspirant el pensament i la vida de persones que viuen la tradició més important de l'Índia. La Bhagavad Gita és un fragment d'una obra molt més àm­plia, el Mahabharata. 

Dia 3: Meditació en el Cristianisme: Carles Marcet La vida interior (contemplació/meditació/pregària) de Jesús, com a font inspiradora de la nostra. Els trets essencials del cristianisme que també configuren una manera de contem­plar/meditar/pregar.Algunes formes de meditació/contemplació pròpies de l’espiritualitat ignasiana. 

Dia 4: La meditació i la psicologia: Maite Valls La Psicologia profunda està a la base de tota experiència humana. Marc teòric de la Psicologia Profunda: 1ª i 2ª tòpica de Freud. Aproximació a la realitat des de la Psicologia profunda. Teoria de les relacions objectals. L'objecte intern mental, Déu. Algunes formes de meditació en els temps actuals. Abordatge desde la Psicologia. 

Dia 5: La meditació en les religions d’Orient: Vicente Merlo. El ioga del coneixement (jñâna) i el ioga de la devoció (bhakti) a l’hinduisme. Budisme Zen i Budisme Tibetà. Atenció plena, Zazen i Tonglen. Saviesa i compassió. Temps de síntesi: Neohinduisme i Neobudisme. Vers un enfocament integral. 

Butlleta d’inscripció (Termini fins el 15 de juny de 2014) 

CURS DE FORMACIÓ INTERRELIGIOSA

Cognoms..............................................................Nom.................................................................... Confessió.................................................. Adreça..........................C.postal........................Població........................ Telèfon...................................... C.e............................. Nº carnet d’Amics de Montserrat.............................. Signatura ○ Adjunto un taló per l’import del curset. ○ Faré una transferència bancària al “Curs de Formació Interreligiosa” en el c. c.: “La Caixa”, nº 2100-1025-59-0100354201 Trameteu aquesta butlleta a: DIÀLEG INTERRELIGIÓS MONÀSTIC IX CURS DE FORMACIÓ INTERRELIGIOSA MONESTIR DE MONTSERRAT 08199 – MONTSERRAT (Barcelona) 

Per a més informació: Gna. Griselda Cos: tel. 619 152 140 griseldacosboada@gmail.com Cati Blavi: afluixalacorda@gmail.com Núria Rosell: nrosellreig@gmail.com Organitzat pel DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i per l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona) www.dimiberic.org


No hay comentarios:

Publicar un comentario